Informatieavonden

We bieden ouders meerdere malen per jaar de mogelijkheid om aan te sluiten bij informatieavonden die we aanbieden over diverse onderwerpen. Het betreft onder andere onderstaande onderwerpen.

Puberbrein

De overstap van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs is niet alleen voor leerlingen maar ook voor ouders vaak spannend. Iedereen heeft wel een beeld van het voortgezet onderwijs want we zijn allemaal ooit leerling geweest. Toch is er veel veranderd in het VO. Ouders die hun kind willen begeleiden in het leerproces bieden we een aantal informatieavonden aan.

  • Coach van de huiswerkmaker deel 1 'Kun je leren leren dan?
  • Coach van de huiswerkmaker deel 2 'leerstrategieën en studieplanning'
  • Coach van de huiswerkmaker deel 3 'het puberbrein'

Tijdens deze avonden nemen Yvo Heynen en Ruud Puts u mee in de wereld van het puberbrein en krijgt u tips en trucs om uw studerende kind nog beter te begeleiden. Deze informatieavonden vinden jaarlijks plaats in de maanden september, oktober en november. 

Kun Je Leren Leren Dan.

Profielkeuze

In de derde klas maakt uw kind een profielkeuze. Bij de profielkeuze kiest uw kind een profiel en daarmee een richting waarin eindexamen wordt gedaan. De profielkeuze beïnvloedt ook de mogelijke vervolgopleidingen die een leerling kan volgen. Onze decaan, Ilona Hover, geeft daarom in het derde leerjaar twee informatieavonden over de profielkeuze in zijn algemeenheid, de wijze waarop de profielkeuze tot stand komt en welke gevolgen deze keuze heeft voor vervolgopleidingen. Deze informatieavonden vinden jaarlijks plaats in oktober en januari.

Doorstroom naar HBO of WO

Na het behalen van een havo- of vwo-diploma studeren de meeste leerlingen door binnen een HBO- of universitaire opleiding. Het aanbod aan vervolgopleidingen is groot. Daarnaast kunnen leerlingen studiefinanciering en een Ov-jaarkaart ontvangen. De decaan geeft tijdens deze informatieavond onder andere een nadere toelichting over de soorten vervolgopleidingen en de wijze van inschrijven bij een vervolgopleiding.

Sint-Janscollegetour

Tijdens deze algemene informatieavond wordt een spreker op school uitgenodigd die ouders informeert over actuele onderwerpen. Naast een plenaire lezing krijgen ouders de mogelijkheid om in te schrijven voor workshops. Een boeiende avond met diverse onderwerpen. 

Inschrijven

Inschrijven is voor de meeste informatieavonden niet nodig. Ouders ontvangen via de mail nadere informatie over deze avonden en de evt. wijze van inschrijven.