Afbraak voormalig bouwdeel A

18-12-2023 maandag 18 december 2023

Afbraak voormalig bouwdeel A

Twee weken geleden is het sloopbedrijf begonnen met de afbraak van onze voormalige A-vleugel. Deze vleugel werd geopend in 1965 en was jarenlang de plek waar vakken als economie, wiskunde, maatschappijleer, aardrijkskunde en geschiedenis werd gegeven. Ook de kantoren van conrectoren, en later teamleiders van de bovenbouw van onze havo- en vwo-afdelingen, zaten in dit iconische gebouw. Met de sloop van onze A-vleugel verdwijnt een markant stukje Hoensbroek. 

BWF231214112838 Pano 4K

Gelukkig staat er achter dit te slopen bouwdeel een prachtige nieuwe voorgevel van het nieuwe Sint-Janscollege klaar om zich te tonen aan Parkstad. Een nieuw gebouw waarin leerlingen en docenten gebruik kunnen maken van ruime leslokalen, goed geoutilleerde studiepleinen, collegezalen en inpandige gymzalen. Klaar voor het onderwijs waar Sint-Jan bekend om staat: gedegen, op wetenschappelijke basis gestoeld, en voorzien van vernieuwingen waarvan bewezen is dat deze werken. En dat alles in een prachtig nieuw gebouw.

BWF231214112452 4K

Benieuwd naar het nieuwe Sint-Jan. Voor leerlingen van groep 7 en 8 en hun ouder(s)/verzorger(s) organiseren we een open dag op 3 februari.

Voor oud-leerlingen en oud-collega's staat er op 8 juni een reünie op de planning, waarbij niet alleen herinneringen opgehaald kunnen worden, maar het nieuwe gebouw ook bewonderd kan worden. Hopelijk zien we veel oud-Sint-Janners op zaterdag 8 juni om samen verhalen te delen en jullie kennis te laten maken met het nieuwe Sint-Jan.

DSC7572
BWF231214112723 4K
DSC7572
DSC7692
DSC7603