PA052235

Nieuws

Nieuws

Op deze pagina treft u het belangrijkste nieuws over taal aan. Ook interessante evenementen, lezingen of andere bijeenkomsten worden hier gedeeld. Informatie over bijvoorbeeld de taallessen blijft overigens via SOM verstuurd worden.

 

‘De Camino’ van de Limburgse Anya Niewierra wint NS Publieksprijs 2023.

"De 44-jarige chocolatier Lotte Bonnet woont al jaren gelukkig in Zuid-Limburg met haar man Emil, een voormalige vluchteling uit Bosnië. Maar dan pleegt Emil onverwacht zelfmoord tijdens het lopen van de Camino en blijft Lotte ontredderd achter. Als ze elf maanden later naar Bosnië reist om zijn as uit te strooien, ontdekt Lotte dat Emil heeft gelogen over zijn identiteit. Ze schakelt een advocaat uit Sarajevo in om onderzoek te doen naar zijn verleden, en die komt tot een schokkende ontdekking. Ondertussen gaat Lotte zelf de Camino lopen, exact volgens de route en planning van Emil. Ze wil achterhalen wat hem tot zijn wanhoopsdaad dreef. Maar iemand volgt haar, iemand die niet wil dat ze de waarheid ontdekt."

Groot dictee der Nederlandse taal op NPO Radio 1,

Op zaterdag 25 november 2023 vond het Groot dictee der Nederlandse taal plaats op NPO Radio 1. Luister het dictee hier terug en schrijf mee

PA052235