Seksuele ontwikkeling (GGD Zuid-Limburg)

28-2-2024 woensdag 28 februari 2024

Seksuele ontwikkeling

Relationele en seksuele ontwikkeling: een herkenbaar thema? U ziet dat uw jongste puber veel bezig is met uiterlijke verzorging. Uw oudste puber worstelt met zijn geaardheid en in de media komt het thema seksueel grensoverschrijdend gedrag geregeld aan bod. Het zijn allemaal voorbeelden van relationele en seksuele ontwikkeling.

Deze voorbeelden kunt u als ouder dagelijks tegenkomen. Als ouder is het dan ook niet gek als u af en toe vragen heeft hoe u hiermee kunt omgaan. Want hoe u handelt en wat u vertelt doet ertoe. Het bepaalt voor een groot deel hoe uw puber om zal gaan met relaties.

Hoe gaat u hiermee om?

Het is belangrijk om uw puber te begeleiden bij een veilige en gezonde relationele en seksuele ontwikkeling. De GGD Zuid-Limburg geeft hier praktische tips over. Deze vindt u op www.seksueleopvoeding.info. Zo gaat u voorbereid met uw puber in gesprek.

Is uw puber op zoek naar informatie? Op www.sense.info vinden jongeren antwoorden op hun vragen over verliefdheid, relaties en seks.

Afbeelding VO Seksuele Ontwikkeling