Sint-Jan: Euregioprofielschool

30-10-2023 maandag 30 oktober 2023

Sint-Jan: Euregioprofielschool

Het Sint-Janscollege heeft het Euregioprofielschool-label behaald. Als school met speciale aandacht voor buurtaalonderwijs maken we nu officieel deel uit van het Euregioprofielschool-netwerk. Dit betekent, dat we aangesloten zijn bij een netwerk van Duits-, Frans- en Nederlandstalige scholen in de Euregio die voldoen aan de volgende eisen: integratie van kennis en informatie over de euregionale buurregio’s in de lessen, organisatie van grensoverschrijdende schooluitwisselingen en het voor de leerlingen mogelijk maken om in contact te komen met tenminste één van de buurtalen. Dit gebeurt onder andere door activiteiten op het gebied van internationalisering maar ook door deelname van onze leerlingen aan het Euregio-literatuurproject.

 

Logo Euregioprofilschule