11-3-2022 vrijdag 11 maart 2022

Actie Oekraïne

De oorlog in de Oekraïne is deze dagen onderwerp van zorg en gesprek. We zien in de media dagelijks wat de gevolgen van de Russische inval in de Oekraïne zijn. Mede vanwege de bombardementen op huizen, scholen en ziekenhuizen en de uitzichtloze situatie zijn er inmiddels meer dan twee miljoen mensen, vaak alleen in bezit van wat kleding, gevlucht uit de Oekraïne. In buurlanden vinden ze een veilig heenkomen, maar in deze landen zijn veel essentiële goederen, zoals kleding, verzorgingsartikelen en houdbare levensmiddelen schaars.

In samenwerking met stichting Samen Delen vragen we leerlingen en ouders om bij te dragen aan een transport met goederen dat binnen enkele weken vertrekt naar de buurlanden van de Oekraïne. Naast een financiële bijdrage kunnen ouder(s)/verzorger(s) en/of leerlingen bijvoorbeeld verzorgingsartikelen, babyvoeding, luiers, (kinder)ondergoed, winterjassen, sokken, thermokleding en houdbare levensmiddelen afgeven bij mevrouw Berende of mevrouw Diederen. Inleveren kan de hele volgende week maar uiterlijk tot en met dinsdag 22 maart. 

Alleen kunnen we de wereld niet veranderen maar samen kunnen we dat wel! Laten we dus samen in actie komen om de slachtoffers van deze vreselijke situatie (een heel klein beetje) te ondersteunen.

Bij voorbaat dank voor de medewerking.

Actie Oekraine
Actie Oekraine