Headertitel

Uitleg over widgets en het paginagrid

Widgets

Op deze pagina vind je alle beschikbare widgets. Widgets zijn als het ware bouwstenen om een pagina met inhoud te vullen. Elk blokje (widget) heeft zijn eigen functie en opmaak.

Zo zijn er speciale widgets voor tekst met opmaak (de Rich Text Editor), foto's en tabellen. Ook zijn er widgets die automatisch werken, zoals de agendawidget (die toont automatisch de komende 3 evenementen, de nieuwswidget (die toont de laatste nieuwtjes) en een linkswidget (die bijvoorbeeld een menu van onderliggende pagina's kan tonen).

Paginagrid

Met het paginagrid kun je zelf heel gemakkelijk de indeling van de pagina maken. Zo wil je de ene pagina recht-toe-recht-aan maken en bij de andere wil je de indeling heel specifiek afstemmen op de inhoud. Een mooi opgemaakte pagina in een glossy magazine ziet er immers ook anders uit dan een pagina met algemene voorwaarden. Dankzij het grid werken alle pagina's ook goed op smartphones. Waar je op een groot computerscherm tekst en foto naast elkaar ziet, zet het grid die op een klein scherm (zoals een mobiele telefoon) netjes onder elkaar.

In een grid werk je met rijen. Een rij loopt van links naar rechts op het scherm en kan een aantal verschillende kolomopties hebben. We hebben ons best gedaan om zoveel mogelijk verschillende mogelijkheden te bieden qua layout. 

Goed om te weten is dat een aantal widgets alleen beschikbaar is in sommige kolommen. Een fotoalbum bijvoorbeeld, kun je alleen kiezen in een brede kolom. Dat zou anders niet passen. Terwijl een blokje met contactgegevens ook in een smalle kolom kan staan.

 

Contactgegevens

Voorbeeldformulier

Een keuzelijst met meerdere opties
Een keuzelijst met een enkele keuze
Een veld om toestemming te vragen voor het verwerken van persoonsdata (dit is verplicht in het kader van de AVG)

Foto's

Dummy1920x1080 01
Dummy1920x1080 02
Dummy1920x1080 06

Gehele kolomafbeelding

De afbeelding neemt automatisch de beschikbare breedte in beslag

Dummy1920x1080 13

Kernwaardewidget

Past zelf de layout aan, afhankelijk van de beschikbare ruimte

Knop (call to action)

Een duidelijke knop

Linkswidget

Deze widget toont een automatisch submenu van onderliggende pagina's

Quotewidget

Dit is mijn quote. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam elementum consectetur aliquet. In dignissim eget nulla et sollicitudin. Etiam eget urna diam. Praesent at dignissim dolor.
De naam van de gequoteerde en nog een stukje tekst
Dummy1920x1080 13

Video (YouTube)

Een video van YouTube