Versoepeling richtlijnen

24-9-2021

Versoepeling richtlijnen

Met ingang van aanstaande maandag (27 september) zijn er versoepelingen van toepassing op de coronamaatregelen op school. Het betreft de volgende wijzigingen:

· Leerlingen hoeven geen anderhalve meter afstand meer te houden van personeelsleden van school. Ook personeelsleden hoeven onderling geen afstand meer te houden. De verplichting hiertoe vervalt, maar toch geven we leerlingen en personeelsleden het advies om afstand te bewaren.

· Leerlingen, personeelsleden en bezoekers van onze school hoeven in het schoolgebouw geen mondkapje meer te dragen. De plicht hiertoe vervalt dus.

Leerlingen en personeelsleden die er vrijwillig voor kiezen om een mondkapje te dragen in gangen of pauzeruimtes mogen dit uiteraard gewoon doen.

Streamen

Vanaf aanstaande maandag vervalt, mede door een wijziging in de richtlijnen die de VO-raad en de onderwijsvakbonden hierover hebben afgesproken, de plicht dat docenten hun lessen streamen. Dat wil zeggen dat sommige lessen niet meer gestreamd zullen worden. Omdat het docenten vrij staat om dit toch te doen zullen bepaalde lessen ook wel online aangeboden worden. De vakdocenten die hun lessen streamen zullen hun leerlingen hierover informeren.

Bij lessen die niet gestreamd worden kunnen leerlingen zelfstandig aan de slag middels de opdrachten, aantekeningen en/of uitwerkingen die te vinden zijn in Its Learning en Somtoday.

Versoepelingen
Versoepelingen