Aanscherping maatregelen

18-12-2021

Sluiten van scholen voor voortgezet onderwijs

Vanaf maandag 20 december 2021 en minimaal tot en met 9 januari 2022 zullen de scholen in het voortgezet (speciaal) onderwijs dicht blijven. De sluiting van de scholen maakt deel uit van een breed pakket aan maatregelen om de verspreiding van de Omikron-variant van het coronavirus af te remmen.

De sluiting van het voortgezet onderwijs heeft de volgende gevolgen:

  • Alle proefwerken en inhaalproefwerken in niet-examenklassen, die van maandag 20 december tot en met donderdag 23 december ingepland stonden, komen te vervallen. We informeren u op een later moment, naar verwachting in de tweede week van januari, verder over het alternatieve moment waarop deze toetsen ingehaald worden.
  • Alle schoolexamens en inhaalschoolexamens voor leerlingen uit havo 5 en vwo 6, die van maandag 20 december tot en met donderdag 23 december ingepland stonden, zullen gewoon doorgang vinden volgens rooster. We verwachten alle examenkandidaten daarom komende week fysiek op school om hun schoolexamens te maken. We vragen examenleerlingen om na aankomst op school direct naar de examenruimte te gaan en om niet samen te komen in de overblijfruimte en/of aula van school.

We hebben alle ouder(s)/verzorger(s) en leerlingen per brief nader geïnformeerd over bovenstaande aanscherpingen. De brief hierover treft u hier aan. 

Test