Eenzaam, somber of angstig?

De strenge richtlijnen en beperkingen die momenteel gelden vanwege de verspreiding van het Coronavirus kunnen ervoor zorgen dat je als leerling momenteel minder goed in je vel zit.

Iedereen beleeft deze coronaperiode in elk geval anders. Misschien verveel je je sneller of voel je je vaker eenzaam, somber of angstig. Misschien heb je als leerling te maken hebben met personen in je omgeving die zich niet houden aan de maatregelen, de overheid wantrouwen of misschien geloven in complottheorieën en zorgt dit voor frustraties. Wij vinden het belangrijk dat je weet dat er een luisterend oor, advies en ondersteuning beschikbaar is. Dat kan door in gesprek te gaan met leerlingbegeleiding op school maar je kunt ook gebruik maken van online ondersteuning. De collega's van leerlingbegeleiding zijn bereikbaar via leerlingbegeleiding@sintjan-lvo.nl of telefonisch, tijdens schooltijden, op 045-5218666. 

Graag wijzen we je verder op de volgende mogelijkheden:

Grow It-app

Deze app voor op je smartphone biedt jongeren tussen 12 en 25 jaar gericht ondersteuning bij gevoelens van angst, somberheid, eenzaamheid en stress tijdens de coronacrisis. Meer informatie over de Grow it-app tref je hier aan.

 

MIND Young

MIND Young is het platform over je MIND en is bestemd voor en wordt gemaakt door jongeren. Hier staat informatie over psychische klachten en problemen, ervaringen van anderen, en tips en herkenning bij vaak en minder vaak voorkomende psychische klachten.

 

Jongeren Hulp Online

Deze website is bedoeld om jongeren op weg te helpen in het direct vinden van passende (online) ondersteuning. Op deze site staan zes organisaties die jongeren direct en anoniem hulp kunnen bieden bij hun problemen.

 

Nederlands Jeugdinstituut

Ook de website van NJi (het Nederlands Jeugdinstituut) staat een overzicht met verschillende websites waar je als jongere ondersteuning of informatie kunnen vinden over jouw mentale gezondheid.

@ease

Jongeren die behoefte hebben aan een luisterend oor kunnen ook terecht bij een jeugdhulpverlener van @ease. Leerlingen kunnen praten met een hulpverlener over dagelijkse dingen of bijzondere zaken. Hierbij kan gedacht worden aan liefdesverdriet, eenzaamheid, ouders die scheiden, te veel gamen, studiestress, schulden, eetproblemen of somberheid. Deze gesprekken kunnen fysiek plaatsvinden en er hoeft geen afspraak gemaakt te worden; je kunt gewoon binnenlopen voor een gesprek. De locatie van @ease in Heerlen is te vinden op de Kloosterweg 1 (ingang gebouw Carbon6),  6412 CN Heerlen.

Heb je echter de voorkeur voor de digitale weg dan kun je ook via de chat in gesprek gaan met @ease: https://chat-client-ease.serviant.nl/#!/. De gesprekken zijn altijd gratis en anoniem. @ease houdt geen dossier bij en er is geen toestemming van ouders nodig. Meer informatie over @ease vind je hier.

 

 

1111