Sint-Janscollege Tour

9-3-2022

Sint-Janscollege Tour

De Sint-Janscollege Tour is terug! Dit schooljaar willen we diverse avonden organiseren omtrent onderwerpen die opvoeden in de continu veranderende maatschappij extra lastig maakt. Op die manier hopen we inzicht te creëren, maar ook samen ervaringen uit te wisselen. Vandaag vindt de laatste informatiebijeenkomst plaats.

  1. Sint-Janscollege Tour 3: Ferry Zandvliet - Negatieve ervaringen omzetten in iets positiefs!

De derde Sint-Janscollege Tour van 2022 gaat over het omzetten van negatieve ervaringen in iets positiefs. Ferry Zandvliet is een bekende Rotterdamse fysiotherapeut die in zijn leven vaker te maken heeft gehad met tegenslagen. Op vrijdag 13 november 2015 bezoekt Ferry namelijk met drie vrienden een concert in het Bataclan-theater in Parijs. Tijdens deze noodlottige avond schieten terroristen 89 mensen dood. De gebeurtenis zet Ferry’s leven op zijn kop. Maar hij merkt dat praten over zijn ervaring helpt. Tijdens deze avond laat Ferry aan zijn publiek zien hoe je uit iets negatiefs iets positiefs kunt halen. En hoe je een gelukkiger mens kunt worden na welke tegenslag dan ook. Zijn verhaal gaat niet over Parijs, maar over overleven en verrijking. Het beschrijft een verwoede strijd tegen polarisatie en radicalisering. Hij neemt je mee in het hoofd van een terreurgetroffene die weigert slachtoffer te zijn van zijn ervaring. Inschrijving voor deze lezing staat open voor zowel ouder(s)/verzorger(s) van leerlingen uit de onderbouw en de bovenbouw.

Datum             : 9 maart 2022

Tijd                  : 19:00 – 21:00 uur

Locatie            : digitaal of fysiek n.t.b.

Aanmelden     : https://tinyurl.com/yc557wd8

SJCT 2 Coping